Σε νέα εκδίκαση, θα αποφασίσει το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εάν θα εκδοθούν στην Ελλάδα ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης και ο γιος του Μιχάλης, οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το Δικαστήριο τερμάτισε την αρχική διαδικασία γιατί οι ελληνικές αρχές εξέδωσαν νέα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, μετά την τροποποίηση από την κυπριακή Βουλή του Συντάγματος, με την οποία επιτρέπεται η έκδοση Κυπρίων πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του πρώην υπουργού, Ευστάθιος Ευσταθίου κατηγόρησε τη Βουλή πως με την τροποποίηση του Συντάγματος έχει απαλειφθεί η προστατευτική ασπίδα των πελατών του και έκρινε ότι το νέο ένταλμα θα στερήσει από αυτούς την προστασία. Χαρακτήρισε δε πρωτοφανές και ανήκουστο το γεγονός ότι έγινε τροποποίηση του Συντάγματος για να στερηθούν οι πελάτες του, όπως είπε, των δικαιωμάτων τους.

Τους ισχυρισμούς του κ. Ευσταθίου απέρριψε η εκπρόσωπος της Εισαγγελίας, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία παραβίαζε από το 2004 την ευρωπαϊκή νομοθεσία και ήταν υποχρέωση της να εναρμονιστεί με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης