Στη θάλασσα διέρρευσε σήμερα ραδιενεργό ύδωρ από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία.

Συγκεκριμένα, από το εργοστάσιο διέρρευσαν περίπου 12 τόνοι ραδιενεργού υγρού, μέρος των οποίων πιθανότατα χύθηκε στη θάλασσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαρροή, όπως εξήγησε η ηλεκτρική εταιρεία Tokyo Electric Power (Tepco), εντοπίστηκε το πρωί σε έναν σωλήνα που συνδέεται με μια προσωρινή εγκατάσταση απολύμανσης του ύδατος, όπου καθαρίζεται το νερό που χρησιμοποιείται για την ψύξη των αντιδραστήρων.

Ιδιαίτερα ραδιενεργό μετά τη χρησιμοποίησή του σε έναν αντιδραστήρα, το νερό αυτό συνήθως επαναδιοχετεύεται στο σύστημα ψύξης μετά τη διέλευσή του από το σύστημα απολύμανσης.

Η Tepco τόνισε ότι το ραδιενεργό ύδωρ που διέρρευσε σήμερα είχε περάσει ένα μέρος της διαδικασίας καθαρισμού και ότι η διαρροή σημειώθηκε στο σημείο σύνδεσης σωλήνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ζημιά αποκαταστάθηκε και η Τepco προσπαθεί τώρα να εξακριβώσει την ακριβή ποσότητα του ραδιενεργού ύδατος που χύθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό κοντά στον σταθμό Φουκουσίμα Νταΐτσι, 220 χλμ. βορειοανατολικά του Τόκιο.

Δεν είναι πρώτη φορά που σημειώνεται διαρροή ραδιενεργού ύδατος στον σταθμό.

Περίπου 120 τόνοι είχαν ήδη διαρρεύσει από το σύστημα απολύμανσης τον περασμένο μήνα, 80 λίτρα από τα οποία χύθηκαν στη θάλασσα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης