Νέα έξοδος Σύρων προσφύγων προς την Τουρκία

Νέα έξοδος Σύρων προσφύγων προς την Τουρκία
Περίπου 1.100 Σύροι, που εγκατέλειψαν τη χώρα τους μετά τη φονική επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή κοντά σε αρτοποιείο στην κεντρική Συρία, έχουν εισέλθει στην Τουρκία το τελευταίο 24ωρο, δήλωσε σήμερα τουρκική διπλωματική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Οι άνθρωποι αυτοί, μεταξύ των οποίων βρίσκονται πολλές γυναίκες και παιδιά, προέρχονται στην πλειοψηφία τους από την Χαλφάγια», στην κεντρική Συρία, όπου 60 άμαχοι έχασαν την ζωή τους από επίθεση που σημειώθηκε κοντά σε αρτοποιείο, διευκρίνισε η ίδια πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει ότι επρόκειτο για επιδρομή της συριακής αεροπορίας. Ωστόσο το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana είχε μεταδώσει ότι ο στρατός επενέβη έπειτα από επίθεση «τρομοκρατών», όπως χαρακτηρίζει τους αντάρτες η Δαμασκός. Με τους νέους αυτούς πρόσφυγες, ο συνολικός αριθμός των Σύρων που διαμένουν σε πολλούς καταυλισμούς στη νοτιοανατολική Τουρκία ξεπερνάει τους 148.000, σύμφωνα με τις αρχές.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012, 20:01