Ένα νέο εμβόλιο, που παρασκεύασαν Αμερικανοί και Ταϊλανδοί ερευνητές, υπόσχεται να περιορίσει σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό του AIDS.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Μπανγκόγκ, το εμβόλιο δοκιμάστηκε σε 16.000 ετεροφυλόφιλους Ταϊλανδούς εθελοντές, οι οποίοι διέτρεχαν έναν μέσο κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό HIV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δοκιμές αυτές, οι οποίες σύμφωνα με τους ερευνητές είναι οι σημαντικότερες που έχουν πραγματοποιηθεί παγκοσμίως για ένα εμβόλιο κατά του AIDS, διεξήχθησαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας της Ταϊλάνδης και του Αμερικανικού Στρατού. Το εμβόλιο υπόσχεται να μειώσει τον κίνδυνο της μόλυνσης κατά το 1/3.

«Το εμβόλιο περιορίζει τον κίνδυνο της λοίμωξης κατά 32,1%», αναφέρουν οι ειδικοί ερευνητές. Το εμβόλιο είναι ο συνδυασμός δύο παλαιότερων εμβολίων -του ALVAC των εργαστηρίων Sanofi-Aventis και του AIDSVAX των εργαστηρίων VaxGen- που είχαν δοκιμαστεί χωριστά, αλλά είχαν αποδειχθεί αναποτελεσματικά.

Το σκεύασμα ανήκει στη μη κερδοσκοπική παγκόσμια οργάνωση υγείας “Global Solutions for Infectious Diseases”, που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη εμβολίων και άλλων προϊόντων τα οποία βοηθούν στην πρόληψη της μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης