Oι δυνάμεις Ασφαλείας του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ έπνιξαν για άλλη μια φορά στο αίμα διαδήλωση πολιτών της Συρίας οι οποίοι ζητούν εκδημοκρατισμό της χώρας. Αυτή τη φορά το σκηνικό του τρόμου διαδραματίστηκε στην πόλη Ντείρ αλ-Ζορ στα ανατολικά της χώρας όταν οι Αρχές άνοιξαν πυρ κατά διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν πορεία, αργά χθες το βράδυ.

Υπάρχουν δύο πτώματα στη μέση του δρόμου και κανείς δεν τολμά να τα πλησιάσει. Συνεχίζονται ακόμα οι πυροβολισμοί και το πλήθος σπεύδει να απομακρυνθεί από το σημείο εκείνο», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας από την περιοχή του Παλιού Αεροδρομίου της πόλης σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ντείρ αλ-Ζορ αποτελεί την κεντρική πετρελαιοπαραγωγή πόλη της Συρίας και εδώ και δέκα ημέρες έχει μετατραπεί σε πεδίο βίαιων συγκρούσεων μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων Ασφαλείας. Να σημειωθεί ότι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής είχαν σκοτωθεί τέσσερις πολίτες από τις σφαίρες των δυνάμεων του Μπασάρ αλ- Άσαντ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης με αίτημα την προώθηση δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων. Εκτιμάται ότι από εκείνη την ημέρα, καθημερινά πραγματοποιείται μια μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή τουλάχιστον 4.000 πολιτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης