Νέα ένταση έξω από τη Νάπολη λόγω κορωνοϊού - Φορτηγό πυρπολήθηκε τη νύχτα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020, 15:29
Νέα ένταση έξω από τη Νάπολη λόγω κορωνοϊού - Φορτηγό πυρπολήθηκε τη νύχτα

Σαράντα εννέα Βούλγαροι εργάτες προέκυψαν θετικοί στο τεστ του κορωνοϊού, στην πόλη Μοντραγκόνε, λίγο έξω από τη Νάπολη, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση.

Πάνω από 100 Ιταλοί κάτοικοι της περιοχής διαδήλωσαν χθες, Πέμπτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ότι μέρος των ημεδαπών, που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Παράλληλα ένας Βούλγαρος εποχικός εργάτης πέταξε καρέκλα από μπαλκόνι πολυκατοικίας όπου βρίσκεται σε απομόνωση προς την κατεύθυνση του συγκεντρωμένου πλήθους.

Επίσης κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας πυρπολήθηκε μικρό φορτηγό το οποίο ήταν παρκαρισμένο κάτω από τις πολυκατοικίες στις οποίες διαμένουν οι ξένοι εργαζόμενοι, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σήμερα ο περιφερειάρχης της Καμπανίας Βιντσέντσο Ντε Λούκα έκανε γνωστό ότι από σήμερα η περιοχή, που έχει τεθεί σε απομόνωση, θα ελέγχεται από την αστυνομία, τον στρατό και τους καραμπινιέρους.

Στο μεταξύ, το τελευταίο εικοσιτετράωρο πραγματοποιήθηκαν πάνω από επτακόσια νέα τεστ για την ανίχνευση του ιού, με στόχο να προληφθεί τυχόν εξάπλωση των μολύνσεων.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020, 15:36