Νέες συγκρούσεις μεταξύ της ισραηλινής αστυνομίας και Παλαιστινίων ξέσπασαν πριν από λίγο έξω από το τέμενος Αλ Ακσά στην Ιερουσαλήμ.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται Παλαιστίνιοι που περικυκλώνουν στελέχη της αστυνομίας που, με τη σειρά τους, απάντησαν με δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ για να διαλύσουν το πλήθος. Στο σημείο έσπευσαν σωστικά συνεργεία για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Jerusalem Post, εκατοντάδες νεαροί πέταξαν πέτρες και βόμβες Μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι συνέλαβαν εννέα άτομα. Ο αριθμός των Παλαιστινίων που τραυματίστηκαν φτάνει τους 15.

 

Νωρίτερα το πρωί χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ιερό τέμενος των Μουσουλμάνων για να γιορτάσουν με τραγούδια και πυροτεχνήματα την εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ τη νύχτα της Πέμπτης και την οποία η Χαμάς αποκάλεσε «ιστορική νίκη».

Πάντως, από τις πρώτες ώρες αυτή η εκεχειρία φαίνεται εύθραυστη. Μπορεί οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας και η εκτόξευση ρουκετών με στόχο τις πόλεις του Ισραήλ να σταμάτησαν, αλλά τα μικρότερης κλίμακας επεισόδια δεν έχουν σταματήσει σε περιοχές της Ιερουσαλήμ και της Δυτικής Όχθης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης