Νέα Υόρκη: Αγρυπνία-φόρος τιμής για τον αστυνομικό που δολοφονήθηκε

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014, 09:02
Νέα Υόρκη: Αγρυπνία-φόρος τιμής για τον αστυνομικό που δολοφονήθηκε
Με την συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ σε εκκλησία της Νέας Υόρκης αγρυπνία-φόρος τιμής στον Ράφαελ Ράμος, τον έναν εκ των δύο αστυνομικών που δολοφονήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο 40χρονος Ράμος πυροβολήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου, όπως και ο συνάδελφός του στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Δεν είχαν καν το χρόνο να δουν τον δολοφόνο τους, τον 28χρονο αφροαμερικανό Ισμαήλ Μπρίνσλεϊ ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε σε μια πλατφόρμα του μετρό. Προηγουμένως είχε γράψει στο Instagram ότι θέλει να εκδικηθεί το θάνατο των δυο αφροαμερικανών από λευκούς αστυνομικούς οι οποίοι απέφυγαν την ποινική δίωξη.

Στην κηδεία του Ράφαελ Ράμος που θα τελεστεί το Σάββατο σε προτεσταντική εκκλησία στο Κουίνς αναμένονται ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο ο αρχηγός της αστυνομίας Μπιλ Μπράτον και χιλιάδες αστυνομικοί από κάθε σημείο των Ηνωμένων Πολιτειών.Γιγαντοοθόνες έχουν εγκατασταθεί έξω από την εκκλησία για όσους δεν μπορέσουν να εισέλθουν στον ιερό χώρο. Η κηδεία του δεύτερου αστυνομικού που ήταν κινεζικής καταγωγής και ο οποίος επίσης έπεσε νεκρός από τα πυρά του νεαρού αφροαμερικανού δεν έχει ακόμη οριστεί.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014, 09:12