Δικαστήριο της Νέας Υόρκης μπλόκαρε προσωρινά την Τρίτη τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα για την Covid-19, διότι η εντολή που είχε δώσει η Πολιτεία δεν προβλέπει εξαιρέσεις για θρησκευτικούς λόγους.

Ο δικαστής Ντέιβιτ Χερντ ανέφερε στη γραπτή απόφασή του ότι απαγορεύει την εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 27 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εναντίον της Πολιτείας είχαν προσφύγει 15 γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι υγειονομικοί, με το σκεπτικό ότι η εντολή παραβιάζει τα συνταγματικά δικαιώματά τους κατά πολλούς τρόπους. Οι ενάγοντες δηλώνουν όλοι χριστιανοί που αντιτίθενται στα εμβόλια επειδή κατά την ανάπτυξή τους χρησιμοποιήθηκαν κύτταρα εμβρύων από αμβλώσεις.

Ο Χερντ έδωσε διορία στην Πολιτεία μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου ώστε να απαντήσει στους ενάγοντες και όρισε την επόμενη ακροαματική διαδικασία για τις 28 Σεπτεμβρίου.

Την εντολή είχε εκδώσει τον περασμένο μήνα ο πρώην κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, αναφέροντας ότι περίπου το 75% των 450.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία έχει εμβολιαστεί πλήρως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης