Ένας νεκρός και 15 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την κατάρρευση ενός γιγάντιου γερανού στο κέντρο του Μανχάταν, όπως ανέφερε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης. Από τους τραυματίες, οι δύο φέρονται να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στις 08.24 το πρωί (τοπική ώρα) στη διασταύρωση των Worth Street και Broadway.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γερανός προσγειώθηκε στον δρόμο, σπάζοντας οροφές δεκάδων αυτοκίνητων ενώ το μήκος του ξεπερνά την έκταση ενός οικοδομικού τετραγώνου.  

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για αρκετά άτομα που εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους από την πτώση του γερανού. Στο σημείο έχουν μεταβεί δεκάδες κλιμάκια της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους.

Ο γερανός έφερε το λογότυπο της εταιρείας Bay Crane, η οποία είχε εμπλακεί και το 2015 σε ένα παρόμοιο περιστατικό, όταν ένας άλλος γερανός είχε πέσει από τον τριακοστό όροφο ενός κτηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα τα αίτια της κατάρρευσης. Μετεωρολόγοι ανέφεραν στον Τύπο πως είναι σχεδόν απίθανο οι καιρικές συνθήκες (σ.σ.: στη Νέα Υόρκη έπνεαν σήμερα ισχυροί άνεμοι) να έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο δυστύχημα.

Δείτε εικόνες από το σημείο:

Επιμέλεια: Χρήστος Καράμπελας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης