Στη σύλληψη του λάθος ανθρώπου προχώρησαν χθες αστυνομικοί της Νέας Υόρκης όταν ακινητοποίησαν στο έδαφος, τον πρώην σταρ του τένις, Τζέιμς Μπλέικ, του πέρασαν χειροπέδες και τον κράτησαν στο τμήμα για περίπου ένα τέταρτο της ώρας προτού συνειδητοποιήσουν ότι δεν έχουν συλλάβει μέλος συμμορίας κλοπής προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily News.

Το ατυχές επεισόδιο που είχε ο διάσημος τενίστας, άλλοτε ήταν τέταρτος στην παγκόσμια κατάταξη του αθλήματος, συνέβη όταν ο Μπλέικ περίμενε ένα αυτοκίνητο έξω από ένα ξενοδοχείο στο Μανχάταν για να τον πάει στους αγώνες τένις U.S. Open, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα. Αίφνης, συνέχισε, πέντε λευκοί αστυνομικοί της πόλης ντυμένοι με πολιτικά, αφού τον έριξαν στο έδαφος, τον κράτησαν καθηλωμένο μέχρι να τον μεταφέρουν στο τμήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια ο αθλητής, κάτοικος της Νέας Υόρκης, αρνήθηκε να κατηγορήσει την αστυνομία για ρατσιστική αντίδραση. «Δεν ξέρω αν είναι και τόσο απλό», δήλωσε ο 35χρονος στην εφημερίδα. «Για μένα, είναι απλά θέμα άσκοπης βίας από την αστυνομία, οποιαδήποτε και να είναι η φυλή μου… Κατά τη γνώμη μου μάλλον υπάρχει ένα στοιχείο φυλετικό, αλλά οτιδήποτε και να πει κανείς δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνει κανείς τέτοιο πράγμα σ’ οποιονδήποτε».

Από πλευράς της η αστυνομία δήλωσε πως το περιστατικό συνέβη επειδή ένας «συνεργαζόμενος μάρτυρας» είχε ταυτοποιήσει εσφαλμένα, τον Μπλέικ με κάποιον που είχε σχέση με μια συμμορία η οποία αγόραζε κινητά τηλέφωνα παράνομα προσθέτοντας πως οι ισχυρισμοί για υπερβολική βία θα διερευνηθούν από τον εσωτερικό έλεγχο της αστυνομίας. «Από τη στιγμή που ταυτοποιήθηκε ο Μπλέικ και βρέθηκε πως δεν έχει καμία σχέση με την έρευνα, αφέθηκε αμέσως ελεύθερος από την αστυνομία», ανέφερε η ανακοίνωσή της αρχής.

Ο Μπλέικ, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να εκπροσωπήσει την εταιρεία Time-Warner Cable στο U.S. Open στην κομητεία του Queens, υπέστη εκδορές στον αριστερό του αγκώνα και το αριστερό του πόδι. Όπως μάλιστα ανέφερε στην εφημερίδα, ο σκοπός της δημοσιοποίησης του συμβάντος ήταν για να τονίσει τη χρήση υπερβολικής βίας από την αστυνομία. «Εγώ έχω τους πόρους να δημοσιοποιήσω την περίπτωση, μπορώ να ακουστώ. Αλλά τι γίνεται όταν κάποιος δεν διαθέτει τον τρόπο να ακουστεί» υπογράμμισε ο αθλητής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης