Νέα Υόρκη: Υποχρεωτική καραντίνα για όσους φρόντισαν ασθενείς με Έμπολα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014, 10:10
Νέα Υόρκη: Υποχρεωτική καραντίνα για όσους φρόντισαν ασθενείς με Έμπολα
Οι αρχές της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ θα θέτουν αυτόματα σε υποχρεωτική καραντίνα τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας που επιστρέφουν από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής, οι οποίες πλήττονται από την επιδημία του ιού Έμπολα, την ώρα που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει την εφαρμογή του ίδιου μέτρου.

Τα νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού Έμπολα θα εφαρμόζονται στα διεθνή αεροδρόμια Τζον Κένεντι και Νιούαρκ Λίμπερτι σε Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσεϊ αντίστοιχαΤα νέα αυτά μέτρα που ανακοίνωσαν οι δύο πολιτείες και τα οποία επεκτείνονται πέρα των περιορισμών που επέβαλε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα στους ταξιδιώτες από τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα, θα εφαρμόζονται στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που επιστρέφουν από τις πληγείσες περιοχές μέσω του διεθνούς αεροδρομίου Τζον Κένεντι στη Νέα Υόρκη και του διεθνούς αεροδρομίου Νιούαρκ Λίμπερτι στο Νιου Τζέρσεϊ.

Στο πλαίσιο των μέτρων αυτών μία νοσηλεύτρια που περιέθαλψε ασθενείς στη Δυτική Αφρική και έφθασε στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ στο Νιου Τζέρσεϊ, τέθηκε ήδη σε απομόνωση. Η ίδια δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα όταν έφθασε στο αεροδρόμιο, αλλά ανέβασε πυρετό το βράδυ της Παρασκευής, ανακοίνωσε ο τομέας υπηρεσιών υγείας του Νιου Τζέρσεϊ. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καραντίνα και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Νιούαρκ.

«Η εθελοντική καραντίνα είναι σχεδόν κάτι το οξύμωρο» δήλωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

«Έχουμε δει τι συμβαίνει… Χρησιμοποιείς το μετρό. Επιβιβάζεσαι σε λεωφορεία. Μπορείς να μολύνεις πολλές εκατοντάδες ανθρώπους» πρόσθεσε ο κυβερνήτης, ο οποίος είχε σπεύσει νωρίτερα να καθησυχάσει τους πολίτες της Νέας Υόρκης για τον κίνδυνο ενδεχόμενης εξάπλωσης του ιού στο «Μεγάλο Μήλο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014, 11:03