Την Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας  της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα είχε παραλάβει την πρώτη παρτίδα από τη Ρωσία. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε αργότερα από τη ρωσική κυβέρνηση.

Ρωσικό αεροσκάφος μετέφερε το Σάββατο νέα παρτίδα από εξαρτήματα των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 σε τουρκική αεροπορική βάση, όπως μετέδωσαν τοπικά Μέσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Μουρντέντ, περίπου 20 μίλια βόρειο-δυτικά της τουρκικής πρωτεύουσας, όπως έδειξε το NTV.

Η έναρξη των παραδόσεων του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος στην Άγκυρα, επανέφερε τις αμερικανικές αντιδράσεις με επιτροπές της Γερουσίας αρμόδιες για θέματα άμυνας και ενόπλων δυνάμεων και τις διεθνείς σχέσεις να καλούν τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, για τους S-400.

«Καλούμε τον πρόεδρο Τραμπ να εφαρμόσει πλήρως τις κυρώσεις», σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή του, καλώντας επίσης το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας να δρομολογήσει τον τερματισμό της συμμετοχής της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35, ανέφεραν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ζήτημα συζήτησαν το βράδυ της Παρασκευής οι υπουργοί Άμυνας ΗΠΑ και Τουρκίας με τον Χουλουσί Ακάρ να σημειώνει ότι «η αγορά των S-400 δεν ήταν επιλογή, ήταν όμως απαραίτητη» τόνισε, χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα, υποστήριξε ότι οι συζητήσεις για την προμήθεια των αμερικανικών πυραύλων Patriot είναι σε εξέλιξη.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από την παραλαβή των πρώτων εξαρτημάτων.

Πηγή: sputniknews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης