Νέα προειδοποίηση για τσουνάμι

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012, 14:47
Νέα προειδοποίηση για τσουνάμι
Άνοδος της στάθμης των υδάτων έως 0,8 μέτρα παρατηρείται στα ανοιχτά του Άτσεχ, με τις Αρχές να απευθύνουν νέα προειδοποίηση για τσουνάμι. Στο μεταξύ, οι ακτές της Σρι Λάνκα εκκενώνονται.

Η κυβέρνηση της χώρας φοβάται ότι παλιρροϊκά κύματα θα πλήξουν τα ανατολικά παράλια, μετά τον πολύ ισχυρό σεισμό, μεγέθους 8,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε νωρίτερα στα ανοιχτά της Σουμάτρας, στην Ινδονησία.

«Εγκαταλείψτε αμέσως τα παράλια και ανεβείτε σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο» αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κέντρου Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών.

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Απειλούνται περισσότερο οι νότιες και ανατολικές ακτές του νησιού, αλλά είναι προτιμότερο και όσοι μένουν σε άλλες περιοχές να φύγουν για τοποθεσίες με μεγαλύτερο υψόμετρο» είπε ο υποδιευθυντής του Κέντρου, Σαράτ Κουμάρα.

Κάτοικοι του Τρινκομαλί, ενός λιμανιού στα ανατολικά της χώρας, ανέφεραν ότι χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους και ότι διακόπηκε η σιδηροδρομική συγκοινωνία. Στο Γκάλε, μια άλλη πόλη στα νότια, αναφέρθηκαν παρόμοιες εικόνες εκκένωσης.

Το τσουνάμι του 2004 είχε στοιχίσει τη ζωή σε 30.000 ανθρώπους στη Σρι Λάνκα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012, 15:12