Μαξιλάρια αεροπορικών θέσεων, παράθυρα αεροπλάνου και φύλλα αλουμινίου βρέθηκαν στις ακτές του νησιού Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό, όπου ξεβράστηκε την περασμένη εβδομάδα το τμήμα φτερού που εικάζεται ότι ανήκε στο εξαφανισμένο Boeing 777 της Malaysia Airlines.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών της Μαλαισίας διευκρίνισε ότι τα νέα ευρήματα εντοπίσθηκαν από ομάδα Μαλαισιανών εμπειρογνωμόνων που βρίσκεται στο νησί και πρόσθεσε ότι δεν έγινε δυνατόν να διαπιστωθεί εάν προέρχονται από το αεροσκάφος της πτήσης MH370. «Αυτό θα πρέπει να εξακριβωθεί από τις γαλλικές αρχές», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ έχει ανακοινώσει ότι το τμήμα φτερού που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα σε παραλία του νησιού ανήκει στο Boeing 777 της Malaysia Airlines, γεγονός που αποτελεί και την πρώτη ένδειξη ότι το αεροσκάφος κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό.

Η εισαγγελία του Παρισιού εμφανίσθηκε πιο επιφυλακτική, κάνοντας λόγο για «πολύ ισχυρές ενδείξεις» ότι τα συντρίμμια προέρχονται από το αεροσκάφος.

Οι έρευνες σε στρατιωτικό εργαστήριο της νοτιο-δυτικής Γαλλίας συνεχίζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης