Νέα στοιχεία για την προέλευση του βακτηρίου E.coli

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011, 21:13
Νέα στοιχεία για την προέλευση του βακτηρίου E.coli
Φυτεμένοι σπόροι, κυρίως αγριοκύμινου ή παπαρούνας, στη μορφή σαλάτας που καταναλώθηκαν στον βόρειο τομέα της Γερμανίας, μπορεί να ευθύνονται για την επιδημία από το βακτήριο E-coli», το οποίο έχει στοιχίσει τη ζωή 22 ανθρώπων στην Ευρώπη (21 στη Γερμανία), ενώ οι ασθενείς ξεπέρασαν τις δύο χιλιάδες, ανακοίνωσε σήμερα το τοπικό Υπουργείο Γεωργίας στο Αμβούργο.

Πάντως, ο υπουργός, Gert Liedeman, τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ότι ακόμα το υπουργείο δεν έχει στη διάθεσή του την οριστική απόδειξη για τον ισχυρισμό του αυτόν.

«Συνιστούμε, όμως, στους καταναλωτές, στη βάση ισχυρών ενδείξεων, να μη καταναλώνουν τέτοιους σπόρους» πρόσθεσε ο Liedeman. Διευκρίνισε ότι «αύριο Δευτέρα θα προκύψουν τα πλήρη αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων», που ο ίδιος έδωσε εντολή να γίνουν, με σπόρους από ένα αγρόκτημα στο Uelzen.

Το αγρόκτημα αυτό εξάγει τους σπόρους αγριοκύμινου και παπαρούνας, για παρασκευή σαλάτας, σε κράτη μέλη της Ε.Ε. και την Άπω Ανατολή, πρόσθεσε ο τοπικός υπουργός Γεωργίας στο Αμβούργο, χωρίς, όμως, να κατονομάσει συγκεκριμένα κράτη.

Διαβάστε επίσης:

Βρέθηκε η αιτία έξαρσης του βακτηρίου E.coli, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011, 18:45

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011, 21:13