Ο άνδρας που συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ από την ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας, Σιν Μπετ, με την κατηγορία της κατασκοπείας έχει βελγική και ιρανική υπηκοότητα, δήλωσε ο Βέλγος υπουργός Εξωτερικών Ντιντιέ Ρέιντερς.

«Ενημερωθήκαμε αμέσως για τη σύλληψή του και το προξενείο μας στο Ιράν ενημέρωσε τη δεύτερη σύζυγό του. Τώρα θα διαπιστωθεί αν υπήρχαν ενδείξεις ότι αποτελούσε κίνδυνο και αν τα αιτήματά του είχαν αποκλειστικό στόχο να μπορέσει να εισέλθει σε ισραηλινό έδαφος», σημείωσε ο Ρέιντερς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βέλγος υπουργός επεσήμανε όμως ότι σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι υπήρχαν παρατυπίες όσον αφορά τον γάμο του συλληφθέντα και τη διαδικασία απόκτησης της βελγικής υπηκοότητας.

Ο άνδρας, ο οποίος ονομάζεται Αλί Μανσουρί, συνελήφθη στις 11 Σεπτεμβρίου έχοντας στην κατοχή του φωτογραφίες της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε σήμερα η Σιν Μπετ.

Ο Μανσούρι είχε στρατολογηθεί από την «ειδική επιχειρησιακή μονάδα των Φρουρών της Επανάστασης, η οποία κατηγορείται για πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις στον κόσμο», πρόσθετε η ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης