Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκάλυψε ότι η Άγκυρα ετοιμάζει να υπογράψει μία νέα συμφωνία με τη Λιβύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.

«Έχουμε κάνει ήδη μία συμφωνία για συνεργασίας στον τομέα της στρατιωτικής εκπαίδευσης με τη Λιβύη και  είμαστε έτοιμοι να συνάψουμε μια νέα συμφωνία, με την οποία θα αναλαμβάνει δράση και ο ΟΗΕ. Τις διαδικασίες σε αυτό το ζήτημα τις προχωράει η Λιβύη», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επικρίνοντας στη συνέχεια την Αίγυπτο και τα βήματα στα οποία προβαίνει στη Λιβύη υπέρ του Χαφτάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα βήματα της Αιγύπτου εδώ, ειδικά παίρνοντας το μέρος του πραξικοπηματία Χαφτάρ είναι παράνομα. Επίσης, η μεταφορά βαρέων όπλων από το Αμπού Ντάμπι σε αυτόν τον πραξικοπηματία δείχνει σε ποια θέση βρίσκονται. Αυτό σημαίνει ότι μπαίνουμε σε μία νέα περίοδο», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά ότι οι συνομιλίες με την Τρίπολη θα συνεχιστούν τόσο σε επίπεδο υπουργείων όσο και σε προσωπικό επίπεδο, όπως επίσης και οι όποιες υποχρεώσεις έχει αναλάβει η Τουρκία θα συνεχίσουν να εκπληρώνονται.

«Δεν θα αφήσουμε τους Λίβυους αδελφούς μας μόνους τους. Η σχέση μας με τη Λιβύη κρατάει πάνω από 500 χρόνια», ανέφερε.

Πηγή: sigmalive.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης