Θύελλα επικρίσεων και διαμαρτυρίας έχει προκαλέσει στις Η.Π.Α. ο τρόπος διεξαγωγής της αστυνομικής έρευνας για την υπόθεση δολοφονίας του 17χρονου Τρέιβον Μάρτιν.

Ο Τζορτζ Ζίμερμαν, ο αυτόκλητος ένοπλος φύλακας της γειτονιάς του στη Φλόριντα που σκότωσε πριν από έναν μήνα τον άοπλο 17χρονο Τρέιβον Μάρτιν, δεν έφερε τραύματα όταν προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής αμέσως μετά τη δολοφονία, για την οποία ο ίδιος επικαλέσθηκε κατάσταση νόμιμης άμυνας, σύμφωνα με video του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα, οι αστυνομικοί που έφθασαν στον τόπο του συμβάντος ισχυρίσθηκαν ότι αιμορραγούσε από τη μύτη και έφερε τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Ο ίδιος ο Ζίμερμαν ισχυρίσθηκε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον νεαρό ευρισκόμενος σε κατάστασης νόμιμης άμυνας, αφού ο Τρέιβον Μάρτιν τού επετέθη και του χτύπησε το κεφάλι στο κράσπεδο. Κατόπιν αυτού, ο δράστης της δολοφονίας αφέθηκε ελεύθερος και καμία κατηγορία δεν έχει διατυπωθεί εναντίον του.

Στο video, το οποίο το ABC εξασφάλισε από τις Αρχές του Σάνφορντ, ο Ζίμερμαν, δεμένος με χειροπέδες, οδηγείται στην Αστυνομική Διεύθυνση του Σάνφορντ. Δεν φέρει τραύματα, δεν έχει αίμα στα ρούχα του. Ένας αστυνομικός τον εξετάζει διεξοδικά εξωτερικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η εμφάνιση του Τζορτζ Ζίμερμαν έρχεται σε δραματική αντίθεση με την εκδοχή των γεγονότων της 26ης Φεβρουαρίου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μπέντζαμιν Κραμπ, δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια Μάρτιν, και προσθέτει ότι ο Ζίμερμαν πρέπει να συλληφθεί και να απαγγελθούν εναντίον του κατηγορίες για τη δολοφονία του Τρέιβον.

Η αστυνομία του Σάνφορντ διαβίβασε τον φάκελο της υπόθεσης σε ειδικό εισαγγελέα που ορίσθηκε από τον κυβερνήτη της Φλόριντα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης