Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν έκανε σήμερα την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer κατά του COVID-19, καθώς η χώρα εντείνει τις προσπάθειες για τον εμβολιασμό του πληθυσμού της.

Η Νέα Ζηλανδία έκλεισε τα σύνορά της και εφήρμοσε αυστηρά μέτρα λοκντάουν, επιτυγχάνοντας να γίνει μια από τις λίγες χώρες που κατάφεραν σχεδόν να εξαλείψουν τον COVID-19 στην κοινότητα, αλλά η κυβέρνηση δέχεται κριτική για μια αργή εκστρατεία εμβολιασμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χαμογελάω κάτω από τη μάσκα», δήλωσε η Άρντερν όταν κάθισε για να κάνει το εμβόλιο σε εμβολιαστικό κέντρο του Όκλαντ, στο οποίο είχαν πάει δημοσιογράφοι.

«Όσο με αφορά δεν ήθελα ποτέ να είμαι μεταξύ των πρώτων, όσο με αφορά χρειαζόμασταν να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή, αλλά και εγώ πρέπει επίσης να είμαι πρότυπο και αυτό δείχνει ότι (το εμβόλιο) είναι ασφαλές, ότι είναι αποτελεσματικό και ότι είναι πραγματικά σημαντικό να εμβολιαστούν όλοι όταν θα τους δοθεί η ευκαιρία…», δήλωσε αφού έκανε το εμβόλιο.

«Είναι πραγματικά αλήθεια αυτό που λένε ότι δεν πονάει σχεδόν καθόλου», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου 1 εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της Pfizer έχουν μέχρι στιγμής χορηγηθεί στη Νέα Ζηλανδία, μια χώρα 5 εκατομμυρίων κατοίκων. Οι ιατρικές Αρχές της χώρας δεν έχουν ακόμη εγκρίνει την χρήση άλλου εμβολίου κατά του COVID-19.

Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται σε καλό δρόμο για τον εμβολιασμό όλων αυτών που μπορούν να κάνουν το εμβόλιο ως το τέλος του έτους, είχε δηλώσει η πρωθυπουργός την περασμένη εβδομάδα.

Οι πιέσεις αυξάνονται στην κυβέρνηση για την επιτάχυνση των εμβολιασμών και το εκ νέου άνοιγμα των συνόρων της χώρας. Η Άρντερν έχει σημειώσει ότι όσο περισσότεροι άνθρωποι εμβολιαστούν τόσο περισσότερες επιλογές θα έχει η χώρα όσον αφορά την πολιτική που θα ακολουθήσει για τα σύνορα.

Τα εμβόλια θα χορηγούνται ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκει κάποιος, με αυτούς που είναι άνω των 60 να μπορούν να εμβολιαστούν από τον Ιούλιο και αυτοί που είναι άνω των 55 από τον Αύγουστο. Για όσους είναι άνω των 45 ετών η πλατφόρμα θα ανοίξει από τα μέσα ως τα τέλη του Αυγούστου, ενώ για όσους είναι άνω των 35 από τα μέσα ως τα τέλη του Σεπτεμβρίου και όλοι οι άλλοι θα μπορούν να εμβολιαστούν από τον Οκτώβριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης