Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζον Κέι κατέκρινε ανοιχτά την ανεπαρκή δράση των αρχών αναφορικά με το κύκλωμα βιασμών που έχει στηθεί στη χώρα από το 2011.

«Να εντατικοποιηθούν οι έρευνες και οι πρωτοβουλίες της αστυνομίας», απαίτησε ο πρωθυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νεαροί δράστες, που βρίσκονται πλέον στο στόχαστρο της αστυνομίας, έχουν συγκροτήσει μία συμμορία η οποία αρχικά εντοπίζει μεθυσμένα κορίτσια, στη συνέχεια τα απαγάγει και τα βιάζει, ενω στο τέλος κυκλοφορεί υλικό από τον βιασμό στο διαδίκτυο. Οι άνδρες της αστυνομίας είχαν δηλώσει στο παρελθόν ότι βρίσκονται στα ίχνη των δραστών, ωστόσο δεν είχαν αρκετά στοιχεία για να σχηματιστούν κατηγορίες εις βάρος τους.

Παρά τους ισχυρισμούς των αρχών, τώρα έρχεται στο φως της δημοσιότητας η είδηση πως το 2011 υπήρξε μαρτυρία θύματος στην αστυνομία κατά την οποία έδινε στοιχεία για τον βιασμό της. Η μαρτυρία αυτή, όμως ούτε δημοσιοποιήθηκε, ούτε χρησιμοποιήθηκε ώστε να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο Τζον Κέι χαρακτήρισε τη δουλειά της αστυνομίας «ελλιπή και απογοητευτική», ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας επιδιώκει να απολογηθεί, ισχυριζόμενος πως οι αστυνομικοί δεν είχαν κατανοήσει πως οι δηλώσεις του θύματος αποτελούσαν καταγγελία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: BBC
Επιμέλεια: Σιαφάκας Ανδρέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης