Νέα βελόνα βρέθηκε μέσα σε συσκευασία με φράουλες που πωλούνταν σε σούπερ μάρκετ της Νέας Ζηλανδίας, το δεύτερο τέτοιο περιστατικό που σημειώνεται τους τελευταίους μήνες.

Οι φράουλες αγοράστηκαν σε ένα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Fresh Choice στην πόλη Τζεραλντίν στο Νότιο Νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό σημειώνεται έπειτα από τα περίπου 200 τέτοια κρούσματα που είχαν καταγραφεί στην Αυστραλία και τα οποία οδήγησαν στη σύλληψη μιας γυναίκας.

Δεν είναι πάντως ακόμα γνωστό αν η συσκευασία με τις φράουλες που αγοράστηκε το πρωί του Σαββάτου ήταν εγχώριας παραγωγής ή είχε εισαχθεί από την Αυστραλία.

Ο πελάτης που βρήκε τη βελόνα δεν υπέστη τραυματισμό, όπως έγινε γνωστό, αλλά το κατάστημα απέσυρε όλες τις συσκευασίες από τα ράφια του «προληπτικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο μια βελόνα είχε βρεθεί σε συσκευασία με φράουλες στη Νέα Ζηλανδία που είχαν εισαχθεί από την Αυστραλία.

Οι δύο μεγαλύτεροι διανομείς τροφίμων της χώρας – οι Countdown και Foodstuffs – είχαν ανακοινώσει τότε ότι σταματούν την εισαγωγή φραουλών από την Αυστραλία εξαιτίας των κρουσμάτων.

Εκατοντάδες συσκευασίες είχαν αποσυρθεί τότε από τα ράφια αυστραλιανών καταστημάτων, ωστόσο κάποιες καταγγελίες αποδείχτηκε ότι ήταν φάρσες.

Μια Αυστραλή, η Μάι Ου Τριν, η οποία κατηγορείται ότι τοποθέτησε τις βελόνες μέσα στις φράουλες, συνελήφθη τις πρώτες ημέρες του μήνα.

Η γυναίκα αυτή εργαζόταν ως επιστάτρια σε φυτεία με φράουλες βόρεια του Μπρισμπέιν κι αν κριθεί ένοχη, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 15 ετών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης