Το σκάνδαλο με τις φράουλες μέσα στις οποίες υπάρχουν βελόνες επεκτάθηκε και στη Νέα Ζηλανδία, όπου μια αλυσίδα σούπερ-μάρκετ ανακοίνωσε σήμερα ότι βελόνες για ράψιμο εντοπίστηκαν σε παρτίδα φράουλες από την Αυστραλία.

Η αλυσίδα Countdown ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη συγκεκριμένη μάρκα φράουλες από την Αυστραλία, μετά τον εντοπισμό βελόνων σε ένα κατάστημά της στο Όκλαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα φρούτα, που προέρχονται από την πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας, διανεμήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας αυτής στη Νέα Ζηλανδία και μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί ένα περιστατικό με βελόνες.

«Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας την ασφάλεια των τροφίμων», δήλωσε εκπρόσωπος της Countdown σε ανακοίνωσή του. «Οι πελάτες μπορούν να επιστρέφουν στα καταστήματα τις φράουλες της μάρκας Choice που ενδέχεται να έχουν αγοράσει προκειμένου να μην ανησυχούν και θα αποζημιωθούν», πρόσθεσε.

Η αλυσίδα σούπερ-μάρκετ συνέστησε μάλιστα στους καταναλωτές να κόβουν τις φράουλες και άλλα φρούτα από την Αυστραλία προτού τα καταναλώσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Αυστραλία η αστυνομία έχει καταγράψει περίπου εκατό περιστατικά με βελόνες σε φρούτα, μετά το πρώτο περιστατικό στην πολιτεία Κουίνσλαντ.

Εξάλλου ο αυστραλιανός κολοσσός σούπερ μάρκετ Woolworths απέσυρε πριν τρεις ημέρες προσωρινά από τα ράφια του βελόνες για ράψιμο ως «προληπτικό μέτρο».

Πολλές ποικιλίες φράουλας αποσύρθηκαν από καταστήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ έχει ξεκινήσει και εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο για τον εντοπισμό των υπευθύνων.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα επιβάλλει αυστηρότερες ποινές σε όσους συλλαμβάνονται για δολιοφθορά σε προϊόντα διατροφής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης