Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή τριήμερου lockdown στο Όκλαντ, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, μετά τον εντοπισμό τριών εγχώριων κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Η Άρντερν εξήγησε ότι η πόλη περνά στο επίπεδο 3 του συναγερμού, κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοικοι πρέπει από σήμερα τα μεσάνυχτα να παραμείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μόνο για να κάνουν τα απαραίτητα ψώνια ή να εργαστούν. Το μέτρο αφορά 1,7 εκατομμύριο ανθρώπους. Σχολεία και καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά από αύριο και για τρεις ημέρες, με εξαίρεση τις επιχειρήσεις που θεωρούνται απαραίτητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα σήμερα ο Νεοζηλανδός υπουργός Υγείας Κρις Χίπκινς είχε ανακοινώσει ότι εντοπίστηκαν στο Όκλαντ τρία μέλη μιας οικογένειας θετικά στον ιό SARS-CoV-2, ενώ είχε διευκρινίσει ότι ακόμη δεν έχει εντοπιστεί η πηγή της μόλυνσης.

«Ένα κομμάτι του παζλ λείπει ακόμη», είχε επισημάνει και είχε προσθέσει ότι οι υγειονομικές αρχές προσπαθούν επίσης «να μάθουν αν η covid-19 έχει εξαπλωθεί και αλλού στην κοινότητα και αν κυκλοφορεί».

Η Νέα Ζηλανδία έχει σχεδόν καταφέρει να εξαλείψει την covid-19 στο έδαφός της, με τις προσπάθειές της να έχουν κερδίσει επαίνους από το εξωτερικό. Συνολικά από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί στη χώρα λιγότερα από 2.000 κρούσματα κορονοϊού και 25 θάνατοι από covid-19. Η χώρα των 5 εκατομμυρίων κατοίκων έχει κλείσει τα σύνορά της στους ξένους ταξιδιώτες από τον Μάρτιο και την προηγούμενη άνοιξη επέβαλε αυστηρό lockdown για πέντε εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19 αναμένεται να ξεκινήσει στις 20 Φεβρουαρίου, καθώς το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech έφτασε στη Νέα Ζηλανδία νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης