Ύστερα από 27 ώρες μέσα στο χειρουργείο, τα δύο σιαμαία κοριτσάκια από το Μπαγκλαντές, μπορούν να ατενίζουν αισιόδοξα τη μελλοντική τους ζωή, καθώς οι γιατροί κατάφεραν να τα αποκολλήσουν.

Η Trishna και η KrishnaΟι δίδυμες, ονόματι, Trishna και Krishna, που διανύουν το τρίτο έτος της ηλικίας τους στάθηκαν δυνατές, και με τα μαγικά χέρια των γιατρών, κατάφεραν να ξεπεράσουν τις αρχικές προβλέψεις που έκαναν λόγο για 25% πιθανότητα επιτυχίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 16μελής ομάδα νευροχειρούργων αρχικά κατάφερεα να διαχωρίσει τον εγκεφαλικό ιστό των δύο κοριτσιών, χωρίς να προκληθούν εγκεφαλικές βλάβες, γεγονός το οποίο ενέπνευσε αισιοδοξία για τη συνέχεια.

«Τέτοιες εγχειρήσεις κάνουμε μια φορά στη ζωή μας και ίσως», είπε ο επικεφαλής της ομάδας των 16 νευροχειρουργών του Βασιλικoύ Νοσοκομείου Παίδων της Μελβούρνης, Leo Donnan, και πρόσθεσε ότι τα δύο κορίτσια είναι καλά στη υγεία τους.

Οι γιατροί τοποθέτησαν μεταξύ του δέρματος και του οστού του κρανίου, στο σημείο που ήταν ενωμένα τα δύο παιδιά, πέντε μηχανισμούς που μοιάζουν με ελατήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γιατροί «φούσκωσαν» αυτές τις μικρές συσκευές με υγρό, με σκοπό να μεγαλώσουν τα κεφάλια των κοριτσιών, προκειμένου να αναπτυχθούν και περισσότεροι επιδερμικοί ιστοί που στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν ως επιδερμίδα που θα καλύψει το σημείο που θα μείνει κενό από την αποσύνδεσή τους.

Διαβάστε επίσης:

Αγωνία για σιαμαία κορίτσια στην Μελβούρνη,
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009, 11:07

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης