Νέα γενιά «Πρασίνων» βγαίνει στους δρόμους στη Γερμανία για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην αδιαφορία για την κλιματική αλλαγή. Όπως επισημαίνεται, ενδιαφέρονται περισσότερο για την οικολογική πολιτική από κάθε άλλον προηγουμένως. Και επιζητούν να αναληφθούν μέτρα προστασίας για το κλίμα.
Μπορεί κάποιος να τους συναντήσει σε κάθε γωνιά της Γερμανίας: έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας για παράδειγμα, από το πρωί, παρόλο που τα σχολεία έχουν ανοίξει.

Συγκεντρώνονται σε μικρές ομάδες σε όλες τις μεγάλες γερμανικές πόλεις και κρατούν πλακάτ που γράφουν «Ξυπνήστε άνθρωποι. Όλοι κινδυνεύουμε!», «Ο καιρός πλησιάζει στο ΤΕΛΟΣ», «Δικαιοσύνη και για το κλίμα» κ.λπ.

Ταυτόχρονα, άλλη ομάδα νέων συγκεντρώνεται στην κεντρική πλατεία της Βόννης και απαιτεί από το τοπικό γραφείο του ΟΗΕ «να ακουστεί η φωνή τους».
Οι νέοι έχουν τη συμπαράσταση της Greenpeace που υποστηρίζει πως η Γερμανία θα πρέπει να πρωτοστατήσει στην εκστρατεία για τον τερματισμό της χρήσης του άνθρακα έως το 2030.
Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν οι νεαροί οικολόγοι της Γερμανίας στις παλιότερες γενιές είναι: «Αδιαφορώντας για το περιβάλλον, στοιχηματίζετε εναντίον του μέλλοντος».

Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης
Πληροφορίες από Deutsche Welle

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης