Τουλάχιστον έξι άνθρωποι, που φέρονται να ήταν μέλη της ένοπλης οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (Farc), σκοτώθηκαν την Τρίτη όταν ο κυβερνητικός στρατός βομβάρδισε καταυλισμό μέσα σε ζούγκλα στο βορειοδυτικό τμήμα της Κολομβίας.

«Έξι ένοπλοι σκοτώθηκαν στην διάρκεια αεροπορικής επιδρομής το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Μποχάγια», δήλωσε εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Κολομβίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον στρατό, ανάμεσα στους ενόπλους οι οποίοι σκοτώθηκαν εκτιμάται πως βρισκόταν και ένα στέλεχός τους που οι Αρχές θεωρούν υπεύθυνο για μια σφαγή στη διάρκεια της οποίας είχαν σκοτωθεί 119 άνθρωποι, ανάμεσά τους 45 παιδιά, τον Μάιο του 2002 στην επαρχία Τσόκο.

Μετά τον θάνατο του ηγέτη της, Alfonso Cano, η Farc έχει επιχειρήσει να «ρίξει» γέφυρες προς την κυβέρνηση της Κολομβίας. Ωστόσο, ο πρόεδρος της χώρας, Jose Manuel Santos, έχει ξεκαθαρίσει πως οποιαδήποτε ειρηνευτική προσέγγιση θα πρέπει πρώτα να συνοδευτεί από ολική κατάπαυση του πυρός και πλήρη αφοπλισμό της οργάνωσης.

Διαβάστε επίσης:
Κολομβία: Εντόπισαν τρεις τόνους εκρηκτικών υλών, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012, 05:37

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης