Τουλάχιστον έξι γυναίκες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στο Αμπιτζάν, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας που είναι πιστές στον απερχόμενο πρόεδρο, Λοράν Γκμπαγκμπό, διέλυσαν βίαια μία συγκέντρωση στη συνοικία Αμπομπό, όπου πλειοψηφούν οι υποστηρικτές του αντιπάλου του Αλασάν Ουαταρά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Πολλές εκατοντάδες γυναίκες είχαν μαζευτεί το πρωί σε μία πλατεία της συνοικίας φωνάζοντας «Γκμπαγκμπό φύγε!» και «δεν θέλουμε τον Γκμπαγκμπό», όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αυτόπτης μάρτυρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν οι δυνάμεις Άμυνας και Ασφάλειας (FDS), που είναι πιστές στον απερχόμενο πρόεδρο, «έφτασαν στο σημείο της διαδήλωσης, άνοιξαν πυρ», δήλωσε άλλος αυτόπτης μάρτυρας. «Έξι γυναίκες σκοτώθηκαν επί τόπου», πρόσθεσε, ενώ σύμφωνα με άλλους μάρτυρες ο απολογισμός είναι μεγαλύτερος. «Υπάρχουν πολλοί τραυματίες», κάποιοι από σφαίρες, ενώ άλλοι ποδοπατήθηκαν εξαιτίας της αναστάτωσης που δημιουργήθηκε όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί, όπως διευκρινίζουν οι κάτοικοι που βρισκόντουσαν εκείνη την ώρα στον τόπο της επίθεσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης