Οι δυνάμεις ασφαλείας της Υεμένης άνοιξαν πυρ εναντίον χιλιάδων αντικυβερνητικών διαδηλωτών, προκαλώντας τον θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων τις τελευταίες 24 ώρες, την ώρα που η πρωτοβουλία του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου για την επίλυση της κρίσης μοιάζει να έχει φθάσει σε αδιέξοδο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και μία ιατρική πηγή, σήμερα τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από σφαίρες, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν βίαια μία διαδήλωση στην Τάιζ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης, που έχει γίνει προπύργιο του κινήματος αμφισβήτησης του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν πραγματικές σφαίρες, έριξαν δακρυγόνα και έκαναν χρήση αντλιών εκτόξευσης νερού, για να διαλύσουν τους χιλιάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν κατά της επίθεσης που είχε διαταχθεί λίγες ώρες νωρίτερα εναντίον μίας καθιστικής διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.

Αυτή η επέμβαση είχε πραγματοποιηθεί για να διαλυθούν εκατοντάδες άνθρωποι που έκαναν καθιστική διαμαρτυρία από χθες, Κυριακή, στην κεντρική λεωφόρο της Τάιζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεκάδες τραυματίες μεταφέρθηκαν σε ένα νοσοκομείο εκστρατείας που είχε δημιουργηθεί κοντά στο σημείο, όπως δήλωσε μία ιατρική πηγή, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν τουλάχιστον 15 τραυματίες από σφαίρες, οι τρεις από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση.

Σήμερα το απόγευμα τα βίαια επεισόδια έχουν σταματήσει, όμως η κατάσταση παραμένει τεταμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης