Τουλάχιστον 50 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε μια ενέδρα του συριακού στρατού και του λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ στην ορεινή περιοχή Κάλαμουν κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, ανακοίνωσε το Σάββατο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τουλάχιστον 50 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου αλ Νόσρα σκοτώθηκαν σε ενέδρα των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος και της Χεζμπολάχ στην πόλη Τζέμπε στην περιοχή Κάλαμουν» διευκρίνισε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επτά στρατιώτες και μέλη της Χεζμπολάχ έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις αυτές που ξέσπασαν την Παρασκευή και διήρκεσαν έως σήμερα το πρωί» πρόσθεσε.

Από τη μεριά της, μια πηγή του συριακού στρατού δήλωσε ότι «ο στρατός απώθησε τους τρομοκράτες που προσπάθησαν να διεισδύσουν από το έδαφος του Λιβάνου προς την περιοχή Κάλαμουν, σκοτώνοντας πολλούς από αυτούς».

Σύμφωνα με τον Άμπντελ Ράχμαν, οι συγκρούσεις ξέσπασαν την Παρασκευή έπειτα από μια επίθεση εναντίον ενός σημείου ελέγχου του συριακού στρατού και της Χεζμπολάχ, γεγονός που ώθησε τα κυβερνητικά στρατεύματα να προχωρήσουν σε αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα μέσα Απριλίου έπειτα από πολλούς μήνες μαχών, ο συριακός στρατός κατάφερε να θέσει εκ νέου υπό τον έλεγχό του, με τη βοήθεια της Χεζμπολάχ, την στρατηγικής σημασίας περιοχή Κάλαμουν.

Στο μεταξύ, ισλαμιστές κατέλαβαν ένα αστυνομικό τμήμα της πόλη Άαρσαλ στον ανατολικό Λίβανο, αφού οι λιβανέζικες δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν έναν από τους ηγέτες τους, δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και ένας μαχητής.

Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επίθεσης που εξαπέλυσαν μέλη του Μετώπου αλ Νόσρα για να καταλάβουν το αστυνομικό τμήμα, μετά τη σύλληψη ενός μέλους της οργάνωσης.

Δύο κάτοικοι της πόλης Άαρσαλ, που βρίσκεται στη μεθόριο με τη Συρία, σκοτώθηκαν ενόσω προσπαθούσαν να απωθήσουν τους ισλαμιστές μαχητές από το αστυνομικό τμήμα, όπως ανακοίνωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και μετέδωσε το πρακτορείο του Λιβάνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης