Έντεκα στρατιώτες του αλγερινού στρατού σκοτώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας σε ενέδρα “τρομοκρατικής οργάνωσης” 150 χλμ. νοτιοδυτικά του Αλγερίου, ανέφερε η εφημερίδα El Khabar στην ιστοσελίδα της.

Η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε από επίσημη πηγή, αλλά αναμεταδόθηκε από τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,
Η ενέδρα, που στήθηκε τη νύχτα της Άιντ ελ-Φιτρ, της γιορτής που σηματοδοτεί το τέλος του μήνα της νηστείας του ραμαζανιού, σημειώθηκε στον δρόμο προς την Τιφράν, μία δασώδη περιοχή νότια της Άιν-Ντέλφα (νοτιοδυτικά του Αλγερίου), διευκρίνισε η El Khabar, επικαλούμενη πηγές ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να διαφύγουν αφού επιτέθηκαν σε μία μονάδα του στρατού που μετέβαινε σε ένα προκεχωρημένο φυλάκιο, στα βάθη του δάσους, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η περιοχή της Άιν-Ντέλφα υπήρξε, κατά τη δεκαετία του 1990, ένα από τα προπύργια των ένοπλων ισλαμιστικών οργανώσεων, αλλά η ηρεμία έχει επανέλθει εδώ και μία δεκαετία.

Η ένταση των βίαιων επεισοδίων στα οποία εμπλέκονται ένοπλοι ισλαμιστές έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια στην Αλγερία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ορισμένες περιοχές, ωστόσο, κυρίως η Μπουμερντές, η Τίζι Ούζου, στην Καμπυλία, ανατολικά της πρωτεύουσας, εξακολουθούν να καταγράφουν επιθέσεις που αποδίδονται σε οργανώσεις που δρουν εξ ονόματος της Αλ Κάιντα στο ισλαμικό Μαγρέμπ (Aqmi) ή της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, 102 ένοπλοι ισλαμιστές έχουν σκοτωθεί, έχουν συλληφθεί ή έχουν παραδοθεί στις δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2015.

Ο στρατός σκότωσε στα τέλη Μαΐου 25 ισλαμιστές κοντά στην Μπουίρα (120 χλμ. νοτιοανατολικά του Αλγερίου) μία περιοχή όπου δραστηριοποιείται το ΙΚ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης