Τουλάχιστον οκτώ φερόμενοι ως ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν την Παρασκευή ύστερα από επιδρομή ενός μη επανδρωμένου τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους των Η.Π.Α. (UAV) σε μια απομακρυσμένη περιοχή της επαρχίας Χαντραμούτ στην Υεμένη, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πρόκειται για την τρίτη επιδρομή μέσα στις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αεροπορική επιχείρηση είχε ως στόχο ένα όχημα στην απομονωμένη περιοχή Χάουρα και όπως εξήγησε πηγή μέσα από το υπουργείο Εξωτερικών της ασιατικής χώρας, οι άνδρες έφεραν βαρύ οπλισμό, πολυβόλα και εκρηκτικά τα οποία και θα τα χρησιμοποιούσαν σε επίθεση κατά των κυβερνητικών δυνάμεων.

Η Ουάσινγκτον, η οποία φοβάται την εξάπλωση της ισχύος των εξτρεμιστών στην Υεμένη, έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις των μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών της στην χώρα το 2012. Εκμεταλλευόμενες το κενό εξουσίας που προέκυψε μετά την απομάκρυνση του προέδρου της χώρας από την εξουσία, Ali Abdullah Saleh, ένοπλες οργανώσεις κατάφεραν να ενισχύσουν μέσα στο 2011 τις θέσεις τους στο νότιο τμήμα της φτωχότερης χώρας του Αραβικού Κόλπου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η λεγόμενη «Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο» (ΑΚΑΧ), που εδρεύει στην Υεμένη, η οποία έχει εξαπολύσει επιθέσεις στη γειτονική Σαουδική Αραβία και έχει αποπειραθεί να προβεί σε επιθέσεις και εναντίον των Η.Π.Α..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης