Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, οι οποίοι φέρονται να αποτελούν μέλη της Αλ Κάιντα, σκοτώθηκαν την Τετάρτη ύστερα από επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α. στο βορειοδυτικό τμήμα του Πακιστάν κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε πως το αεροπλάνο έπληξε ένα αυτοκίνητο κοντά στη Μιρανσάχ, τη μεγαλύτερη πόλη του Βόρειου Ουαζιριστάν. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει βρεθεί στο στόχαστρο επιδρομών των UAV καθώς θεωρείται προπύργιο μελών της οργάνωσης Αλ Κάιντα και Ταλιμπάν που τη χρησιμοποιούν ως ορμητήριο για να οργανώνουν «χτυπήματα» κατά δυτικών στόχων στο Αφγανιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κοινή γνώμη στο Πακιστάν παραμένει διχασμένη όσον αφορά στο αν πρέπει το Ισλαμαμπάντ να επιτρέψει την ελεύθερη πτήση των αμερικανικών UAV στο εναέριο χώρο του ασιατικού κράτους. Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι διαρροές από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας των Η.Π.Α., μέσω των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, για… «προστασία» μελών της Αλ Κάιντα από την κυβέρνηση του Πακιστάν.

Διαβάστε επίσης:
«Λάδι στη φωτιά» οι δηλώσεις Panetta για τα περί προστασίας μαχητών της αλ Κάιντα, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012, 08:12

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης