Νεκροί μετανάστες στη έρημο μεταξύ Σουδάν και Λιβύης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014, 23:28
Νεκροί μετανάστες στη έρημο μεταξύ Σουδάν και Λιβύης
Συνολικά 9 επίδοξοι μετανάστες βρέθηκαν νεκροί από τους περισσότερους από 300 που εγκαταλείφθηκαν στην έρημο μεταξύ του Σουδάν και της Λιβύης από τα πρόσωπα που τους μετέφεραν παράνομα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός του Σουδάν.

Οι επίδοξοι μετανάστες «βρίσκονταν καθ' οδόν προς την Λιβύη», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του σουδανικού στρατού, Σαουάρμι Χάλεντ Σάαντ, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Οι διακινητές τους εγκατέλειψαν στην έρημο  στην μεθόριο μεταξύ του Σουδάν και της Λιβύης», πρόσθεσε.
Οι εννέα νεκροί είναι Σουδανοί, αλλά μεταξύ των περίπου 300 που εγκαταλείφθηκαν στην έρημο βρίσκονται επίσης πολίτες της Αιθιοπίας, της Ερυθραίας, του Πακιστάν και του Μπανγκλαντές, σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας, ο Σάαντ διευκρινίζει ότι οι επίδοξοι μετανάστες που εγκαταλείφθηκαν στην έρημο ανέρχονται συνολικά σε 319 και ότι αυτοί εντοπίστηκαν σε κοινή επιχείρηση που πραγματοποίησαν Σουδανοί και Λίβυοι στρατιώτες.

«Εννέα από αυτούς είναι νεκροί και η κατάσταση της υγείας των υπολοίπων είναι κακή. Δέχονται τώρα ιατρική φροντίδα και θα μεταφερθούν στην Ντονγκόλα», η οποία βρίσκεται 500 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Χαρτούμ, προσθέτει ο ίδιος στην ιστοσελίδα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014, 23:28