Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Σάββατο σε επίθεση στο Κομσιλγκά, ένα χωριό στην κοινότητα Ζιμτανγκά, στη βόρεια Μπουρκίνα Φάσο, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.

«Ένοπλοι επιτέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο χωριό Κομσιλγκά, σκοτώνοντας οκτώ κατοίκους», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας. Οι δράστες «πυρπόλησαν επίσης καταστήματα και οχήματα σε δύο δρόμους», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στοιχεία [του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας] αναπτύχθηκαν στην περιοχή στο πλαίσιο εκκαθαριστικής επιχείρησης», ανέφερε μια δεύτερη πηγή, κατά την οποία την επίθεση διέπραξαν «περίπου είκοσι άνδρες [κινούμενοι] με μοτοσικλέτες». Κατά την πηγή αυτή, «ένας κάτοικος του χωριού αγνοείται, απήχθη από τους δράστες τις επίθεσης».

Η Μπουρκίνα Φάσο, φτωχό Κράτος της δυτικής Αφρικής, βιώνει τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια ολοένα εντεινόμενα βίαια επεισόδια που αποδίδονται σε ένοπλες τζιχαντιστικές οργανώσεις, από τις οποίες άλλες ορκίζονται πίστη στην Αλ Κάιντα, άλλες στο Ισλαμικό Κράτος.

Τη Δευτέρα, τουλάχιστον εννέα πολίτες δολοφονήθηκαν σε δύο επιθέσεις στην Πισελέ και στην Μπουλκιμπά, κοινότητες στην επαρχία Μπαμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις αρχές του 2015, επιθέσεις τζιχαντιστών, ολοένα πιο συχνές και φονικές, ειδικά στο βόρειο και στο ανατολικό τμήμα της χώρας, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 580 ανθρώπους, κατά την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο στρατός, που υφίσταται βαριές απώλειες, μοιάζει να αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση και να αποκρούσει τις επιθέσεις· ενώ η απειλή, που αρχικά έπληττε κυρίως βόρειες περιοχές, πλέον εξαπλώθηκε στην ανατολική και στη δυτική Μπουρκίνα Φάσο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης