Λίβανος: Νεκρός 13χρονος μετά από ανταλλαγή πυρών

Λίβανος: Νεκρός 13χρονος μετά από ανταλλαγή πυρών
Ένας δεκατριάχρονος σκοτώθηκε και άλλοι έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από την ανταλλαγή πυρών μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην Τρίπολη του Λιβάνου, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Συγκρούσεις ξέσπασαν χθες Δευτέρα το βράδυ στην Τρίπολη την ώρα που μεταδιδόταν στην τηλεόραση η συνέντευξη του Άσαντ. Σήμερα το πρωί επικρατούσε ηρεμία, όμως νέες συγκρούσεις ξέσπασαν το βράδυ στην ίδια περιοχή.

«Σημειώθηκαν συγκρούσεις σε πολλά μέτωπα στην Τζαμπάλ Μόχσεν και την Μπαμπ αλ Τεμπάνεχ, γεγονός που προκάλεσε τον θάνατο ενός αγοριού 13 ετών και τον τραυματισμό έντεκα ακόμη ανθρώπων, κάποιοι από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός.
Ο στρατός έχει παραταχθεί στην περιοχή και ανταπέδωσε τα πυρά, πρόσθεσε.

Το αγόρι που σκοτώθηκε καταγόταν από την Τζάμπαλ Μόχσεν, μία συνοικία της Τρίπολης στην οποία ζουν κυρίως αλαουίτες, οπαδοί του Άσαντ. Στην αντίπαλη συνοικία Μπαμπ αλ Τεμπάνεχ ζουν κυρίως σουνίτες, που υποστηρίζουν την εξέγερση κατά του σύρου προέδρου.

Οι δύο συνοικίες αυτές είναι περιθωριοποιημένες και παρουσιάζουν ελλείψεις σε βασικές υποδομές.
Τα επεισόδια βίας έχουν αυξηθεί στην Τρίπολη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Λιβάνου, καθώς η Συρία, πρώην ισχυρή χώρα-προστάτιδα του Λιβάνου, βυθίζεται στον εμφύλιο πόλεμο.

Ο Λίβανος είναι διχασμένος μεταξύ των υποστηρικτών και των αντιπάλων του Άσαντ. Η σιιτική οργάνωση της χώρας Χεζμπολάχ έχει παραδεχθεί ότι έχει στείλει μαχητές για να υποστηρίξουν τον τακτικό στρατό της Συρίας, ενώ και σουνίτες λιβανέζοι έχουν περάσει τα σύνορα για να συστρατευθούν με τους εξεγερμένους.

Επιμέλεια:Ανδρέας Ντίνης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013, 01:37