Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Σουάκ στο Ανατολικό Αφγανιστάν σκοτώθηκε σήμερα το πρωί έπειτα από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού που ήταν τοποθετημένος σε δρόμο, κατά τη διέλευση του αυτοκινήτου του, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της επαρχίας Πάκτια.

«Ο κυβερνήτης Αλί Αμπάντ σκοτώθηκε στην έκρηξη. Κανείς δεν τραυματίστηκε στην επίθεση. Ο κυβερνήτης μετέβαινε στο γραφείο του, όταν ο αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη κατά τη διέλευση του αυτοκινήτου του» είπε ο εκπρόσωπος της επαρχίας Πάκτια προσθέτοντας, ότι διεξάγεται έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για αυτή την τρομοκρατική βομβιστική επίθεση. Την ίδια ώρα, εννέα άμαχοι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, τραυματίστηκαν, όταν βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε μηχανάκι εξερράγη έξω από την έδρα της αστυνομίας στη βορειοδυτική επαρχία Μπαντγκίς.

Εν τω μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, τουλάχιστον 1.200 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους το πρώτο εξάμηνο του 2010, καταγράφοντας μια αύξηση τουλάχιστον 25% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2009.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης