Πύραυλο έριξε ο ρωσικός στρατός σε νοσοκομείο στο Χάρκοβο και συγκεκριμένα στην συνοικία Κουπριάνσκ. Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, δήλωσε Ο επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης Όλεγκ Σινεγκούμποφ αναφέρθηκε σε νεκρούς και τραυματίες ενώ δήλωσε «Το να πλήττεις νοσηλευτικά ιδρύματα δείχνει την υπερβολική σκληρότητα των Ρώσων».

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως σκοτώθηκε ένας γιατρός-αναισθησιολόγος και τραυματίσθηκε μια νοσηλεύτρια, ενώ το κτίριο καταστράφηκε πλήρως από τον 1ο μέχρι τον 4ο όροφο. Στο χώρο του δυστυχήματος βρίσκονται διασώστες και  αστυνομία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την 1η Οκτωβρίου, ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Χαρκόβου δήλωσε ότι μια αυτοκινητοπομπή με ιδιωτικά αυτοκίνητα βρέθηκε βομβαρδισμένη στην περιοχή Κουπριάνσκ. Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν. Στις 30.9, μία ημέρα νωρίτερα, ρωσικά στρατεύματα έπληξαν μια ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή πολιτών στην έξοδο από την περιοχή Ζαπορίζια, ανέφεραν οι ουκρανικές αρχές. Από το χτύπημα αυτό σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 118 πολίτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης