Νεκρός Ιρανός διπλωμάτης στην Υεμένη

Νεκρός Ιρανός διπλωμάτης στην Υεμένη
Ένας Ιρανός διπλωμάτης στην Υεμένη που τραυματίσθηκε σε ένοπλη επίθεση σήμερα στη Σαναά απεβίωσε, ανακοίνωσε ιατρική πηγή.

«Ο Ιρανός διπλωμάτης υπέκυψε στα τραύματά του», τα οποία υπέστη όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον αυτοκινήτου που ανήκε στην ιρανική πρεσβεία, κοντά στην κατοικία του πρέσβη σήμερα στη Χάντα, μια συνοικία στη νότια Σαναά όπου διαμένουν διπλωμάτες, δήλωσε η πηγή στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε το θύμα.

Η ίδια πηγή διευκρίνισε πως ο διπλωμάτης, ο Αλί Ασγάρ Ασαντί, «είχε πληγεί στον ώμο, την κοιλιά και το στομάχι». «Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και μετά μεταφέρθηκε στην εντατική, όμως το θύμα απεβίωσε έπειτα από μιάμιση ώρα» πρόσθεσε.

Ένας επικεφαλής της αστυνομίας στη Χάντα ανέφερε πως ο διπλωμάτης ήταν «ο οικονομικός υπεύθυνος της πρεσβείας του Ιράν».

Η εκπρόσωπος του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρζιέ Αφχάμ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Fars πως ο διπλωμάτης τραυματίσθηκε επειδή αντιστάθηκε στους ενόπλους, οι οποίοι προσπάθησαν να τον απαγάγουν.

Οι ένοπλοι διέφυγαν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Ο πρέσβης δεν ήταν μέσα στο αυτοκίνητο τη στιγμή της επίθεσης, δήλωσαν πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014, 16:17