Ένας νεαρός Τυνήσιος σκοτώθηκε σε ένοπλες συγκρούσεις που σημειώθηκαν ανάμεσα σε στρατιωτικούς και άνδρες οπλισμένους με κυνηγετικά όπλα, οι οποίοι επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε στο μεθοριακό φυλάκιο στην Μπουσέμπκα, στα σύνορα με την Αλγερία, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας.

Ο 18χρονος που έχασε τη ζωή του μετείχε στην επίθεση. Κατά την επίθεση αυτή τραυματίστηκε επίσης σοβαρά στο κεφάλι από χτύπημα με ράβδο ένας αξιωματικός των τελωνειακών υπηρεσιών, όπως διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Μοχάμεντ Άλι Αρούι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πηγή της Ασφάλειας, ο 18χρονος άνδρας σκοτώθηκε από τα πυρά του αλγερινού στρατού καθώς προσπαθούσε να εισέλθει στο αλγερινό έδαφος για να διαφύγει τη σύλληψη από τις τυνησιακές δυνάμεις.

Ο Αρούι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις δηλώσεις αυτές. «Δεν έχω διευκρινίσεις πάνω στο θέμα αυτό» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ίδιος ευχαρίστησε, εξάλλου, τις αλγερινές δυνάμεις οι οποίες διέσωσαν τον Τυνήσιο αξιωματικό των τελωνειακών υπηρεσιών που τραυματίστηκε, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Τεμπέσα, στην Αλγερία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αρούι διευκρίνισε επίσης ότι «περίπου 200 άνθρωποι, εγκληματίες και ληστές που ήταν στην πλειονότητά τους οπλισμένοι» μετείχαν στην επίθεση αυτή στο μεθοριακό φυλάκιο και σημείωσε ότι «ορισμένοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο αλγερινό έδαφος». «Οι θέσεις των δυνάμεων ασφαλείας αποτελούν στόχο των ταραξιών και αυτό που συνέβη είναι πολύ επικίνδυνο και προσφέρει μια γενική ιδέα για το εύρος της εγκληματικότητας στην Τυνησία» σημείωσε ο Αρούι, ο οποίος κάλεσε την κοινωνία των πολιτών και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να υποστηρίξουν τις δυνάμεις της τάξης.

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε μερικές ώρες μετά την ανάληψη από τον Μέχντι Τζομαά, έναν ανεξάρτητο πολιτικό, των καθηκόντων του υπηρεσιακού πρωθυπουργού της Τυνησίας. Ο Τζομαά αναλαμβάνει να βγάλει την Τυνησία από τη βαθιά πολιτική και κοινωνική κρίση που αντιμετωπίζει και να διοργανώσει εκλογές.

«Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, αλλά δεν θα κάνω θαύματα, θα καταβάλω όλες τις προσπάθειες, όπως και η ομάδα μου» δήλωσε χθες ο Τζομαά.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης