Σκηνές σκληρής βίας εκτυλίχθηκαν το Σαββατοκύριακο στην περιοχή Trenton του New Jersey όταν η αστυνομία αναγκάστηκε τελικά να σκοτώσει έναν άνδρα που επί 37 ολόκληρες ώρες κρατούσε τρία παιδιά ως ομήρους.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν ο 19χρονος Stevens ανέφερε στην αστυνομία ότι δεν «μπορούσε να βρει τη μητέρα του και τις τρεις αδερφές του», έχοντας χάσει τα ίχνη τους από τις 24 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε λίγη ώρα, άνδρες της Ασφάλειας κατέφθασαν στο κτήριο που διέμενε ο Stevens, προκειμένου να κάνουν έλεγχο της συγκεκριμένης καταγγελίας και να διερευνήσουν το θέμα. Τότε όμως αντελήφθησαν μια έντονη οσμή η οποία και τους οδήγησε στον εντοπισμό του πτώματος μιας γυναίκας και σε κατάσταση μερικής αποσύνθεσης.

Ωστόσο, δεν προχώρησαν προς το φρικιαστικό τους εύρημα, αφού, ενεργώντας με εξαιρετική προσοχή, κατάφεραν να διακρίνουν τη φιγούρα ενός ένοπλου άνδρα που άρχισε να κινείται αθόρυβα προς τα πίσω και προς το μέρος του πτώματος, που τελικά δεν ήταν άλλο από εκείνο της 44χρονης μητέρας του Stevens. 

Αμέσως δόθηκε εντολή για εκκένωση του κτηρίου, καθώς η έρευνα για την ταυτότητα του συγκεκριμένου ένοπλου αποκάλυψε ότι πρόκειται για τον Gerald Tyrone Murphy, άτομο με εξαιρετικά βεβαρυμένο ποινικό παρελθόν, καθώς είχε εμπλακεί σε ένοπλη ληστεία, απαγωγές ανηλίκων, παράνομη οπλοκατοχή, ενώ το όνομά του περιλαμβανόταν και στη λίστα των ατόμων που έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλικές επιθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν χρειάστηκε όμως πολύς χρόνος για να αποκαλύψει ο δράστης την παρουσία του και, δηλώνοντας πως έχει πιστόλι και εκρηκτικά, άρχισε να απειλεί πως αν δεν αποχωρήσουν από το σπίτι του, θα σκοτώσει και τις τρεις κόρες της άτυχης μητέρας του Stevens, ηλικίας 18,16 και 4 ετών.

Στο σημείο έσπευσε αμέσως διαπραγματευτής ο οποίος, αφ’ ενός μεν προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο και αφ’ ετέρου να εξασφαλίσει την παροχή φαγητού στα έντρομα παιδιά που ήταν όμηροι ενός ήδη δολοφόνου.


Από την αρχή όμως οι άνδρες των ειδικών μονάδων γνώριζαν πως ο Gerald Tyrone Murphy είναι αποφασισμένος για όλα, καθώς, τόσο το τελευταίο του έγκλημα όσο και το ποινικό του μητρώο, έδειχναν ότι ήταν πάρα πολύ πιθανό να πραγματοποιήσει τελικά τις απειλές του, σκοτώνοντας τα παιδιά που κρατούσε ως ομήρους.

Από κει και πέρα η εκτέλεσή του ήταν απλώς θέμα χρόνου, και όταν βρέθηκε η κατάλληλη ευκαιρία, ο δράστης δέχτηκε τα πυρά των αστυνομικών για να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης