Νεκρός είναι ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο κέντρο της Μελβούρνης, αφού υπέκυψε στα τραύματά του σε νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν φρουρούμενος.

Η «Dailymail» χαρακτηρίζει τον δράστη «μοναχικό λύκο», ενώ αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως ο ένοπλος (σ.σ.: γεννημένος στη Σομαλία) φώναζε «Allahu akbar».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία της Αυστραλίας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι αντιμετωπίζει την επίθεση ως τρομοκρατική και πρόσθεσε ότι αξιολογεί εκ νέου την ασφάλεια των επερχόμενων δημόσιων εκδηλώσεων υπό το φως της επίθεσης αυτής.

Ωστόσο σε ανακοίνωσή της η αυστραλιανή αστυνομία σημειώνει ότι δεν απειλείται η ασφάλεια του κοινού αλλά η ίδια διεξάγει αντιτρομοκρατική έρευνα. Η αστυνομία βρήκε φιάλες αερίου μέσα στο όχημα του υπόπτου, όπως διευκρινίστηκε.

Ο δράστης της επίθεσης, τον οποίο πυροβόλησαν οι αστυνομικοί αφού τους απείλησε με μαχαίρι και βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση υπό αστυνομική φρούρηση σε νοσοκομείο της πόλης, υπέκυψε στα τραύματά του, προσθέτει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δύο τραυματίστηκαν από την επίθεση νωρίτερα σήμερα ενός άνδρα με μαχαίρι εναντίον αστυνομικών και περαστικών στην Μπερκ Στριτ στο κέντρο της Μελβούρνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης