Δεν επιβεβαιώνει η Oυάσιγκτον το ενδεχόμενο ο ηγέτης του Ισλαμικού Χαλιφάτου να βρισκόταν μεταξύ των επικεφαλής των τζιχαντιστών που βρέθηκαν στο στόχαστρο των επιδρομών τις οποίες εξαπέλυσε ο διεθνής συνασπισμός στο βόρειο Ιράκ. 

Την ώρα που αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν χθες ότι ο Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είχε τραυματιστεί, ή ακόμα και σκοτωθεί, στις επιδρομές αυτές, η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση για τη Μέση Ανατολή (Centcom) επισημαίνει ότι «δεν μπορεί να επιβεβαιώσει» εάν ο αρχηγός του Ισλαμικού Χαλιφάτου βρισκόταν στο σημείο που έπληξαν οι βομβαρδισμοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη Centcom, «αεροσκάφη του συνασπισμού διεξήγαγαν (την Παρασκευή το βράδυ) μια σειρά αεροπορικών πληγμάτων στο Ιράκ στοχοθετώντας μια περιοχή όπου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, είχαν συγκεντρωθεί οι ηγέτες του Ισλαμικού Χαλιφάτου κοντά στη Μοσούλη. Στις επιδρομές αυτές καταστράφηκε μία αυτοκινητοπομπή 10 θωρακισμένων οχημάτων του Ισλαμικού Χαλιφάτου».

Στο μεταξύ οι ιρακινές δυνάμεις εισήλθαν σήμερα στο κέντρο της πόλης Μπάιτζι στο βόρειο Ιράκ σε μια απόπειρα να σπάσουν την πολιορκία του Ισλαμικού Χαλιφάτου γύρω από το μεγαλύτερο διυλιστήριο της χώρας, που βρίσκεται κοντά, όπως δήλωσε ένας συνταγματάρχης του στρατού και ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Τα ιρακινά στρατεύματα μπήκαν από τα νότια και δυτικά της πόλης και κατέλαβαν τη συνοικία αλ Τάμιμ και το κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κάτοικος της πόλης Σουλτάν αλ Τζανάμπι είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το πρακτορείο Ρόιτερς ότι οι συγκρούσεις μεταξύ των ιρακινών δυνάμεων και των μαχητών του Ισλαμικού Χαλιφάτου μαίνονται έπειτα από την προέλαση του στρατού του Ιράκ.

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν ελικόπτερα προκειμένου να επιτεθούν εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Χαλιφάτου που πολιορκούν το διυλιστήριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης