Νεκρός από τα πυρά ενόπλου, ο οποίος φορούσε στολή των αφγανικών δυνάμεων Ασφαλείας, έπεσε τις πρώτες πρωινές ώρες ένας στρατιώτης του ΝΑΤΟ, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Το θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε στο νότιο τμήμα του Αφγανιστάν, με τον ένοπλο να σκοτώνεται ύστερα από λίγο. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως ο θάνατος του στρατιώτη σημειώθηκε στη διάρκεια επίθεσης ομάδας αγνώστων κατά στρατιωτικού φυλακίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μια ακόμη δολοφονία στρατιώτη της διεθνούς δύναμης που εδρεύει στο Αφγανιστάν, υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, μετά την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων το 2001. Οι λεγόμενες «επιθέσεις εκ των έσω» αποτελούν βασικό «πονοκέφαλο» για τον Λευκό Οίκο, στην προσπάθεια που κάνει για μια ομαλή αποχώρηση των αμερικανικών και όχι μόνο στρατευμάτων από την ασιατική χώρα και το πέρασμα του ελέγχου στις δυνάμεις Ασφαλείας του Αφγανιστάν στα τέλη του 2014. Ήδη η έξαρση των επιθέσεων αυτών έχουν αναγκάσει χώρες όπως η Ν. Ζηλανδία, η Βρετανία και η Γαλλία να ανακοινώσουν πως δεν είναι διατεθειμένες να τηρήσουν το ισχύον χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των στρατευμάτων τους, καθώς θέλουν να προστατέψουν τις ζωές των στρατιωτών που δραστηριοποιούνται στο έδαφος του ασιατικού κράτους.

Η νέα δολοφονία στρατιώτη από ένοπλο που φορά στολή της αφγανικής Αστυνομίας ή του αφγανικού στρατού σημειώνεται λίγο μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την επερχόμενη συνάντηση την Παρασκευή ανάμεσα στον πρόεδρο των Η.Π.Α., Barack Obama και τον Αφγανό ομόλογό του, Hamid Karzai. Οι «δολοφονίες εκ των έσω» αναμένεται να αποτελέσουν ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης ανάμεσα στους δύο άνδρες.

Διαβάστε επίσης:
Δολοφονία Βρετανού στρατιώτη σε «επίθεση εκ των έσω», Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012, 05:58
«Βαρύς» ο φόρος αίματος για τις Η.Π.Α. στο Αφγανιστάν, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012, 03:31

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης