«Έσπασε» το φράγμα των 20.000 νέων ημερήσιων μολύνσεων στο Τόκιο, καθώς σήμερα Τετάρτη στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας καταγραφθήκαν 21.576 νέα περιστατικά καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 17.631 μολύνσεων που είχε καταγραφεί την περασμένη Παρασκευή.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα είναι ξεκάθαρο πως κορυφώνεται στην Ιαπωνία το κύμα της πανδημίας που πυροδοτείται από την παραλλαγή Όμικρον. Το ποσοστό κάλυψης νοσοκομειακών κλινών που διατίθενται αποκλειστικά για ασθενείς με COVID-19 έφθασε στο 51,4%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιωματούχοι της Ασιατικής χώρας, είχαν ανακοινώσει ότι σε περίπτωση που το ανωτέρω ξεπεράσει  το 50% τότε θα χρειαστεί να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τώρα όμως υποστηρίζουν ότι η απόφαση αυτή  θα εξαρτηθεί τόσο από τον αριθμό των σοβαρών μολύνσεων όσο  και από άλλους παράγοντες.

Στην πρωτεύουσα και στο μεγαλύτερο τμήμα της Ιαπωνίας βρίσκονται σε ισχύ περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας.

Η δυτική περιοχή της Οζάκα κατέγραψε 11.171 νέα περιστατικά, ελάχιστα λιγότερα από το χθεσινό ρεκόρ των 11.881 κρουσμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Χιροκάζου Ματσούνο δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης αλλά παραμένει σε επαγρύπνηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης