Στην αντικατάσταση των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης προχώρησε ο πρωθυπουργός της Κροατίας, μετά την άγρια δολοφονία της κόρης γνωστού δικηγόρου της χώρας.

Η Ιβάνα Χόντακ 26ετών, πυροβολήθηκε δύο φορές στο κεφάλι, λίγο έξω από το σπίτι της και κοντά στα κεντρικά γραφεία της Αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρχές έστησαν οδοφράγματα και εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό, αλλά μέχρι στιγμής οι έρευνες δεν έχουν αποφέρει καρπούς. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για χτύπημα της κροατικής μαφίας. Ο πατέρας της κοπέλας, είναι δικηγόρος υπεράσπισης στρατηγού εν αποστρατεία, ο οποίος εκδόθηκε στην Κροατία από την Αυστρία πριν μία εβδομάδα και κατηγορείται πως το 2000 έκλεψε από το χρηματοκιβώτιο του υπουργείου Άμυνας, διαμάντια αξίας 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Τον τελευταίο καιρό ο αριθμός δολοφονιών και βιασμών σημειώνει αύξηση στην χώρα. Πριν από μερικές ημέρες, μία 17χρονη μαθήτρια δολοφονήθηκε στο δρόμο για το σχολείο.

Η είδηση σόκαρε την κοινή γνώμη και οδήγησε τον πρόεδρο της Κροατίας, Στίπε Μέσιτς να ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ενώ η κυβέρνηση της χώρας σκέφτεται να προχωρήσει στο σχεδιασμό νόμου για την καταπολέμηση τη μαφίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης