Νέο επεισόδιο αστυνομικής βίας διαδραματίστηκε στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά στην πολιτεία της Αριζόνα. Δύο άνδρες της αστυνομίας προέβησαν στη βίαιη σύλληψη ενός 15χρονου κοριτσιού, το οποίο έριξαν στο έδαφος και στη συνέχεια εφάρμοσαν λαβή πίεσης στον λαιμό 

Το περιστατικό κατέγραψε με την κάμερά του επιβάτης διερχόμενου αυτοκινήτου. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, η ανήλικη φωνάζει «Σταματήστε. Βοήθεια. Δε μπορώ να αναπνεύσω». Προσπαθεί μάταια να ξεφύγει από τα χέρια των αστυνομικών, ενώ λίγα λεπτά αργότερα τους αστυνομικούς πλησιάζει μία γυναίκα, η οποία φαίνεται να προσπαθεί να διαπραγματευτεί μαζί τους ώστε να αφήσουν ελεύθερη την ανήλικη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο

Σύμφωνα με τον Λουίς Πολ Σαντιάγο, τον επιβάτη που κατέγραψε τις στιγμές σε βίντεο, το οποίο στη συνέχεια ανήρτησε στη σελίδα τους το Facebook, η γυναίκα που εμφανίζεται είναι η μητέρα της 15χρονης, η οποία εξηγεί στους αστυνομικούς πως η κόρη της είναι «συναισθηματικά ασταθής» και ότι πάσχει από άσθμα.

Ο Σαντιάγο, μάλιστα, υποστήριξε ότι ένας από τους αστυνομικούς είπε πως «αν χρειαζόταν θα πυροβολούσε και θα σκότωνε την ανήλικη», ενώ ισχυρίστηκε ότι ο ένστολος του είπε να σβήσει το βίντεο που κατέγραψε με το κινητό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα αυτά, ενώ διαδηλώσεις με κεντρικό σύνθημα «I can’t breathe» σημειώνονται στη Νέα Υόρκη στη μνήμη του αφροαμερικανού Έρικ Γκάρνερ ο οποίος στραγγαλίστηκε τον περασμένο Ιούλιο από αστυνομικό που χρησιμοποίησε εις βάρος του άτυχου άνδρα παρόμοια λαβή, 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης