Σέρβοι κάτοικοι του Βορείου Κοσόβου εμπόδισαν σήμερα τη διέλευση τριών οχημάτων της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (Eulex), στον οδικό άξονα Ζούμπιν Πότοκ -Ζβέτσαν.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή αποκαταστάθηκε έπειτα από διαπραγματεύσεις εκπροσώπων των Σέρβων με τον εκπρόσωπο της αμερικανικής δύναμης της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR), Τζόζεφ Λιντς, και τα τρία οχήματα της Eulex επέστρεψαν πίσω στη Γιαγκνένιτσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Σέρβοι κάτοικοι του Βορείου Κοσόβου με τα οχήματά τους απέκλεισαν χθες την κυκλοφορία στην περιοχή Ντολιάνι στον δρόμο Ζούμπιν Πότοκ – Ζβέτσαν και εμπόδισαν τα τρία οχήματα της Eulex να κατευθυνθούν προς τη διάβαση Γιάρινιε, στα διοικητικά σύνορα Κοσόβου – Σερβίας.

Οι συγκεντρωμένοι υποστήριξαν ότι συμφώνησαν με τους εκπροσώπους της KFOR και της Eulex έως την ερχόμενη Τετάρτη να διέρχονται από την περιοχή κάθε μέρα μόνον τρία οχήματα της Eulex, υπό τον όρο να επιβαίνουν σε αυτά μόνον εκπρόσωποι της αποστολής και να μη μεταφέρονται τελωνειακοί των Αρχών του Κοσόβου στις διαβάσεις στα διοικητικά σύνορα Κοσόβου – Σερβίας.

Οι Σέρβοι του Βορείου Κοσόβου για έκτη φορά τις τελευταίες μέρες εμπόδισαν την κίνηση των οχημάτων της Eulex.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τετάρτη αναμένεται να διεξαχθεί η τακτική σύσκεψη των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Βόρειο Κόσοβο και εκπροσώπων των διεθνών αποστολών στο Κόσοβο.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης