Οι Σομαλοί ισλαμιστές σεμπάμπ επιβεβαίωσαν τον θάνατο του ηγέτη τους Αχμεντ Αμπντι «Γκοντάν» και ανακοίνωσαν το όνομα του διαδόχου του.

«Ο ηγέτης των σεμπάμπ σκοτώθηκε από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος τη Δευτέρα, μαζί με άλλους δύο συντρόφους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος των Σομαλών σεμπάμπ Αμπντουλαζίζ Αμπού Μούσαμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σεμπάμπ όρισαν νέο ηγέτη τον Αχμεντ Ούμαρ Αμπού Ουμπάιντα, επαναδιατυπώνοντας την προσήλωση της οργάνωσης στον ηγέτη της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, σύμφωνα με το κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

Οι σεμπάμπ δίνουν τη διαβεβαίωση ότι θα εκδικηθούν για τον θάνατο του Γκοντάν. «Η εκδίκηση του θανάτου των διανοουμένων μας και τον ηγετών μας αποτελεί υποχρέωση που βαρύνει τους ώμους μας και δεν θα την εγκαταλείψουμε, ούτε θα την λησμονήοσυμε, όσος χρόνος και αν χρειαστεί. Με την άδεια του Θεού, θα υποστείτε τις πικρές συνέπειες των πράξεών σας».

Ο 37χρονος Γκοντάν υπήρξε ένας από τους 10 πλέον καταζητούμενους για τρομοκρατική δράση από τις ΗΠΑ, που τον είχαν επικηρύξει έναντι 7 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχε εκπαιδευτεί στον Αφγανιστάν και είχε ηγηθεί του μετασχηματισμού των σομαλών σεμπάμπ από τοπικής εμβέλειας ένοπλη οργάνωση σε πανίσχυρο ένοπλο κίνημα της ανατολικής Αφρικής, που έχει στο ενεργητικό του επιθέσεις εναντίον χωρών που έχουν εμπλακεί στρατιωτικά στη Σομαλία στο πλαίσιο της δύναμης της Αφρικανικής Ενωσης. Οι σεμπάμπ εντάχθηκανσ την Αλ Κάιντα τον Φεβρουάριο 2012.

Διαβάστε επίσης: 

Νεκρός ο επικεφαλής των ισλαμιστών στη Σομαλία, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014, 03:11

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης