Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού αυξήθηκε σε 4.764, υπερβαίνοντας το προηγούμενο υψηλό των 4.737 που είχε σημειωθεί τον Απρίλιο, σύμφωνα με δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Χθες Σάββατο ταυτοποιήθηκαν 113 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό από τις αρχές Μαρτίου, όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα περιστατικά μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σε 13.885.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κεντροευρωπαϊκή χώρα των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει 358 θανάτους από την ασθένεια COVID-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός, πολύ λιγότερους από πολλές δυτικοευρωπαϊκές χώρες.

Η αύξηση στον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων παρατηρείται καθώς οι μολύνσεις ξεπερνούν τις τελευταίες ημέρες τις 100 σε ημερήσια βάση, υπερβαίνοντας τον αριθμό των ανθρώπων που θεραπεύονται. Τα νέα κρούσματα –κυρίως στο βιομηχανικό βορειοανατολικό τμήμα της χώρας όπου σημειώθηκε μια έξαρση σε ορυχεία– είναι μέχρι τώρα πιο ήπια σε σχέση με προηγουμένως.

Εκατόν τριάντα πέντε άνθρωποι νοσηλεύονταν χθες, κάτω από το ένα τρίτο της κορύφωσης των 446 τον Απρίλιο και πολύ πιο κάτω από τις δυνατότητες του εθνικού συστήματος υγείας όπως αυτές παρουσιάζονται από την κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πίεση στα νοσοκομεία περιλαμβάνεται στα κριτήρια που λαμβάνει υπόψη της η κυβέρνηση όταν λαμβάνει αποφάσεις για την απόκριση στην επιδημία.

Αφότου ήραν ένα αυστηρό εθνικό lockdown που είχαν επιβάλει τον Μάρτιο, οι αρχές δεσμεύθηκαν ότι θα αποφύγουν στο μέλλον μέτρα σε εθνικό επίπεδο, λαμβάνοντας αντ΄αυτού μέτρα για τοπικές εξάρσεις σε περιφερειακό επίπεδο.

Την Παρασκευή οι αρχές ενέτειναν τους περιορισμούς λόγω κορωνοϊού στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας έπειτα από μια αύξηση των κρουσμάτων σε αρκετές περιοχές, καθιστώντας και πάλι υποχρεωτικό το κάλυμμα του προσώπου, περιορίζοντας τις ώρες λειτουργίας των εστιατορίων και επιβάλλοντας ελέγχους σε εργαζομένους που διασχίζουν τα σύνορα.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης